Verkenners

Bij de verkenners (14 – 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden.

Bekijk de foto’s van de verkenners op de aparte fotopagina.

Contact

Voor vragen kan je altijd terecht op het emailadres van de verkenners, we zorgen voor een zo spoedig mogelijk antwoord!

E-mailadres: verkenners@scoutsrumst.be

Leiding

• Gert-Jan De Wolf (takleider)
  • Thomas Geerts
  • Jean-Baptist De Colage
  • Francis Van Den Eede

Het verkennerjaar

Wat doet een verkenner eigenlijk tijdens het scoutsjaar? Dit is een vraag die we toch wel af en toe gesteld krijgen. Een verkennerjaar zit boordevol aparte activiteiten om de groep samen te brengen en als doel een super kamp te beleven.

Winterbivak

Een weekend met alles wat je nodig hebt om te overleven in je rugzak en de natuur. Bij een winterbivak draait het om niet meer dan dat. Met onze rugzak op de rug en een kaart in de hand vertrekken we met de trein naar de Ardennen voor een weekend. We ontdekken de prachtige natuur van ons eigen landje en wandelen van dorp naar dorp. Terugkomen met een rugzak vol verhalen en een hechtere band binnen de groep is de boodschap.

Leefweek

De leefweek zegt eigenlijk wat het inhoud, samen een week leven op de scouts. De scouts is voor een week je thuis waar je: kookt, voor school werkt en gaat slapen. ’s Ochtends sta je op en vertrek je terug naar school. Er is niets beter dan een week samen leven om de groepssfeer te versterken en nieuwe vriendschappen te smeden.

Mosselfeesten

Op onze jaarlijkse mosselfeesten helpt elke tak een handje. De welpen zorgen voor de menu’s, de jv’s voor de tafeldecoratie, de leiding dient op en de oud-leiding maakt het eten klaar. Maar wat doen de verkenners eigenlijk? Bij zo een groot eetfestijn hoort natuurlijk een grote berg afwas. De verkenners en hun leiding zorgen er dus voor dat al de borden, potten en bestek weer spik en span zijn. De gezelligste afwasmachine van het land!

Leidingsstage

Aangezien de verkenners de laatste tak is voor men leiding wordt krijgen de jongens een stagedag. Hier kan men een dagje proeven van hoe het is om leiding te zijn. Een tak uitkiezen, een spel voorbereiden en zondag leiding geven hoort hier allemaal bij. Zo krijgen de verkenners eens de kans om uit te zoeken welke leeftijdsgroep hun het beste past en waar ze later zelf graag zouden staan.

Geldactiviteiten

Om de 3 jaar gaan de verkenners op buitenlands kamp. Een buitenlands kamp brengt natuurlijk wat extra kosten mee. Om deze kosten te drukken zorgen we er voor dat we tijdens het jaar genoeg geld inzamelen om dit haalbaar te maken voor iedereen. Hieronder een lijstje van activiteiten waar u de verkenners kan steunen en waar de winst dus naar het buitenlands kamp zal gaan.

• Drankverkoop tijdens het jaarmarkt-vuurwerk (Markt Rumst / 6 oktober 2019)
  • Vlaaienslag (Groot Rumst / datum nog onbekend)
  • Huur een verkenner (Flyer en Facebook / heel het jaar)
  • Carwash & Zomerbar (Sleutelhof Rumst / 27 Juni 2020)
  • Tappen en opdienen op trouw- verjaardags- en communiefeesten

Het kamp

Het kamp bij de verkenners is niet zoals een gewoonlijk kamp. Ze worden al wat ouder en willen dus wat langer weg blijven van thuis. Een verkennerkamp zal dus ook uit 14 dagen bestaan in plaats van 11. Elk kamp is ook anders, we werken met een cyclus van 3 jaar. Eén jaar op groepskamp, één jaar op ‘apart’-kamp en één jaar op buitenlands kamp.

• Groepskamp: Je gaat samen met de groep op kamp van 1 tot 11 augustus. Echter vertrekken wij al 3 dagen op voorhand om aan onze 14 dagen te komen. Met de fiets, de trein of met de bus zijn verschillende mogelijkheden om bij de rest van de groep te geraken.
  • ‘Apart’-kamp: We trekken er alleen op uit voor 14 dagen, maar we blijven wel binnen België. Toch zoeken we de grenzen op van zowel ons land als van een kamp met een kleine groep.
  • Buitenlands kamp: Het hoogtepunt van je carrière als lid. Je trekt voor 14 dagen naar het buitenland met vliegtuig, trein, bus, tram, … Alles is mogelijk, of toch bijna. We ontdekken samen de cultuur, natuur en manier van leven in een nieuw land.