Jong-Verkenners

Jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Jongverkenners krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

JV’s, wie zijn ze, wat doen ze en waarom? 

Ten eerste zijn zij veruit de coolsten, geen andere tak kan aan hen tippen. Ze zijn zo’n 11 à 14 jaar, in de fleur van hun leven en op het toppunt van hun ontwikkeling. 

Hun leefwereld stort in en herrijst als een feniks. Ze gaan (bijna) naar het middelbaar, hun mama en papa zijn hun helden niet langer, ze ontdekken nieuwe dingen in de wereld en meisjes worden mooier en blijken toch niet zo stom te zijn maar krijgen een ontzettende aantrekkingskracht. 

Als leiding is het geweldig om deze ontwikkelingen tot ware pubers van dichtbij mee te maken en hen door deze moeilijke doch hilarische periode heen te helpen.

Kalender

Contact

Voor vragen kan je altijd terecht op het emailadres van de jong-verkenners, we zorgen voor een zo spoedig mogelijk antwoord!

E-mailadres: jongverkenners@scoutsrumst.be 

Leiding