Sinterklaas & de jaloerse kerstman

Sinterklaas & de jaloerse kerstman

De kapoenen begonnen zoals elke zondag rustig op de koer totdat er ineens een paar roet pieten opkwamen. Zij hadden hulp nodig omdat het paard van Sinterklaas was weggelopen.

Onze kapoenen konden dit niet alleen dus hiervoor riepen ze de hulp van de meisjes kapoenen in. Samen deden ze allerlei opdrachten om de roet pieten en de jaloerse kerstman te verslagen. De kerstman had uit jaloezie voor de aandacht naar de Sint en zijn pieten, het paard laten ontsnappen!

Na afloop van een spannende dag, gingen de kapoenen naar huis met elks een geweldig gevuld zakje vol met lekkers. Dit hadden ze van de Sint & zijn pieten gekregen omdat ze het afgelopen jaar natuurlijk allemaal zo flink waren. De Sint keerde vol blijdschap en dankbaarheid terug naar Spanje met vele prachtige tekeningen van zijn stoomboot. De kerstman daarentegen die moest nog even wachten op zijn beurt om pakjes uit te delen. Geduld is een schone deugd, Kerstman!