Fort Der JV’s

Fort Der JV’s

Afgelopen zondag kwamen twee militairen om hulp vragen bij de jv’s. Er waren namelijk vijandige troepen op weg naar Rumst om dit te bezetten. Onze jv’s konden het natuurlijk niet toelaten dat ons Rumst zomaar zou veroverd worden door de vijand. Ze besloten ze om een groot fort te maken om zich te kunnen verdedigen. Zo stampte ze vier driepikkels uit de grond en maakte ze een grote barricade tussen deze driepikkels. De enigste manier om er nog in te geraken was via een ophaalbrug. Wat de jv’s niet voorzien hadden, was dat de troepen aankwamen met een grote toren op wielen. Deze zorgde er voor dat de jv’s veel weerstand moesten bieden en een woeste strijd ontstond. Na een hevige veldslag sloegen de troepen er toch in om binnen te dringen in hun fort. Toch respecteerde ze de dapperheid van de jv’s en trokken ze daarom terug huiswaarts. De jv’s kunnen terug rustig ademhalen.

Foto’s van dit oorlogspektakel zijn hier terug te vinden.