Winterbivak

Winterbivak

Het laatste weekend van februari trokken de verkenners erop uit om de wereld te verkennen, alé ja de Ardennen dan toch. Na een treinrit van Mechelen tot Couvin begonnen ze aan een kleine maar steile avondwandeling tot aan de Bivak zone “Bivouac de la Roche Trouée”. Na een bitterkoude nacht, een stevig ontbijt en verspilde thee gingen de verkenners door het bos genietend van het stralend ochtendzonnetje dat tevens het hele weekend goed zijn werk deed. Na een bezoekje aan het meer  van de Ry de Rome zetten we koers naar Viroinval voor het middageten. Na enkele bokes met lekkere salami en kaas van de plaatselijke slagerij trokken we tot de adembenemende Fondry des Chiens waar de verkenners de tijd kregen om het gebied (inclusief grot met vleermuis) te verkennen.  Vervolgens sloten we onze avond af met lekkere pasta pesto speciale aan de “Bivouac Couvin”  en ruste we nog even uit aan het kampvuur alvorens onze tent in te kruipen. Zondag keerden we ten slotte terug naar het treinstation van Couvin om huiswaarts te keren. Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze via volgende link!