Wat het daglicht niet mag zien…

Wat het daglicht niet mag zien…

Wanneer de welpen avondvergadering hebben, staan hun zenuwen altijd gespannen. Rumst by night is toch nog iets anders dan Rumst overdag, en dat geldt ook tijdens hun laatste avondvergadering van deze winter.

Hoewel de leiding het eigenlijk liever rustig aan doet, verstoort een louche figuur hun plannen. Het is Don Alt, de maffe mafiosileider, die de welpen in het koeteritaliaans om hulp vraagt. Nog voor het probleem volledig duidelijk is, legt Don Alt zelf het loodje, neergeschoten vanuit het struikgewas.

Bijgevolg blijkt de avond een aaneenschakeling van ontmoetingen met duistere figuren uit de nog duisterdere onderbuik van Rumst. Uiteindelijk vinden de speurneuzen de moordenaar in het duisterste hoekje van het donkerste bosje vol sp-sp-spinnenwebben. Het is Ma Donna zelf, de moeder van Don Alt! Of hoe een ergerlijke erfeniskwestie soms heel verkeerd uitdraait…

Moe maar voldaan keren de welpen huiswaarts, waar ze gelukzalig glimlachend de foto’s bekijken. Al kijken ze voor de zekerheid toch twee keer na of er geen verdachte achter die boom zit.