gemengde vergadering kapoenen 23/10/18

gemengde vergadering kapoenen 23/10/18

Afgelopen zondag kregen de kapoenen bezoek van een eskimo. Deze had een groot probleem: zijn huis zou smelten als het zo warm bleef. Samen met zijn eskimovrouwtje besloot hij dat de wereldfrigo stuk was! Gelukkig waren de kapoenen er om hen een handje bij te steken.

Samen wandelden ze naar Professor Proffesor en Professor Paula. Zij wisten wat er aan de hand was: de moleculaire participator was kapot. Er is veel geld nodig om zo’n onderdeel nieuw te kopen. Op naar bankier Bart en Bertha! Door spelletjes zoals dikke Bertha te spelen, kregen de kapoenen genoeg geld in handen. Echter was de weg te gevaarlijk en moesten ze per koppeltje een kleine smokkeltocht doen om het geld aan de andere kant van het berenbos te krijgen. Pas maar op voor al die woestijnberen en ander kwaad…

Eindelijk konden ze de moleculaire participator kopen, maar voor ze het wisten, waren de woestijnberen ermee gaan lopen! Om het nieuwe onderdeel terug te winnen, speelden de kapoenen kringspelletjes met de woestijn-, en ijsberen. De wereldfrigo werd terug gemaakt en de eskimo’s leefden nog lang en gelukkig.

 Bekijk via deze link de foto’s