Spelverslagen Verkenners

Hier kunt u geregeld verslagen lezen van de spelen en activiteiten van de verkenners.

Het leven zoals het is: verkenners Rumst

Nu het nieuwe scoutsjaar al even uit zijn startblokken is geschoten willen wij jullie natuurlijk niet onthouden van de geweldige momenten die onze verkenners al beleefd hebben! Het jaar is gestart met een herinrichting van hun eigen lokaal, dit staat er weer helemaal netjes bij ;)

De voorbije 7 dagen was het de beste week van het jaar, namelijk de leefweek. Een week lang hebben de verkenners gelogeerd in de scoutslokalen terwijl ze hun alledaagse schoolzaken doen. Deze week hebben we natuurlijk afgesloten met een activiteit! Wij hebben ons op glad ijs begeven samen met de gidsen, een beter einde kan men natuurlijk moeilijk vinden!

44344422 911759359034287 5808605103589949440 n44243135 2208891619355537 8775728013867220992 n

Boer Bruno op bezoek

Dit weekend werden de verkenners bezocht door boer Bruno. Dit bezoek was ter gelegenheid van de werkvergadering op 14/04 (waarbij we boer Bruno gaan helpen waar hij ons nodig heeft). De verkenners kregen uitleg over de taakjes die ze allemaal gaan uitvoeren maar ook over de levenswijze van de boer. Zo leerden ze dat Bruno bijna helemaal van zijn veld kan leven en heerlijk appelsap maakt, maar ook dat hij het wel goed kan uitleggen. Boer Bruno probeert zelfvoorzienend te zijn omdat hij duurzaam wil leven, alles dat hij in op zijn veld gebruikt haalt hij ook van tweedehands sites om hier de natuur ook wat te besparen. Als hij voor een probleem staat, gebruikt hij altijd zijn STOP-regel (situation, threat, opportunity, plan). Ook was er een (aanhankelijk) schaap aanwezig dat zich blijkbaar wel goed voelde in ons lokaal. Onderstaande foto's zijn hier bewijs van.

29138545 1664374463649600 971212751 n

Kerstfeestje verkenners 2K17

Het was weer zover. De verkenners hebben hun dansbotten en hun beste verkleedkleren aangetrokken om den dansvloer onveilig te maken. Ze spande samen met de gidsen om eerst de kerstmarkt en winterbar van Antwerpen te gaan verstoren om vervolgens een gigantisch goed feestje te bouwen in ons nederig scoutslokaal. Onderstaande foto is een tipje van de sluier over hoe goed dit feestje wel niet was:

Leefweek verkenners

De verkenners hebben het weer gedaan. Hun leefweek zit er weer op. Een week lang hebben zij gekookt gestudeert en geslapen op de scouts. Natuurlijk heeft de leiding voor de nodige animatie gezorgd zoals poolen, een film en allerlij andere toffe activiteiten. ze leerde dat het leven heel zwaar is zonder mama en papa die alles voor hun doen en daarom waren ze elke avond ook stik kapot.

in bijlage een mooie ilustratie van vermoeide verkenners in hun natuurlijke habitat

Verkenners en avontuur

Dat de verkenners echte waaghalzen zijn dat wisten we al langer. Maar wist u ook dat ze zeer avontuurlijk zijn?
Naar planckendael trekken om daar olifanten te gaan spotten op de groepsuitstap . Of met alleen een rugzak en goed gezelschap naar de ardennen trekken om daar een heel weekend in de kou te gaan zitten op de winterbivak. Ook laten ze graag hun ruigenkant zien in de zelfgemaakte ring met de box wars. Gelooft u ons niet? Laat deze foto's dan het bewijs zijn.