Takken

Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs enongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

Welpen

Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de welpen. Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek. Zo komt het dat vaste kleine groepen "nesten" genoemd worden.

Jongverkenners

Jongverkenners (11 - 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Jongverkenners krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Verkenners

Bij de verkenners (14 - 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden.

Jins

Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins (17 jaar) leven één of twee jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen 'jonge' stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

Leiding

Leiding (17 jaar - ?? jaar) leven voor hun groep. Gemotiveerd werken zij aan gekke activiteiten, organiseren projecten en kampen. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Zij staan er ten alle tijden om de beleving van de leden van hun groep op een hoog niveau te houden. Leiding zijn echter meer, zij zijn een hechte vriendenclub, waaruit zij doorzettingsvermogen putten om elkaar te helpen en aan te moedigen.

Materiaalmeesters

De materiaalmeesters staan in voor het onderhoud en beheer van het materiaal. Zij houden een oogje in het zeil op de conditie van onze spullen en onderhouden deze ter tijd en stond. De materiaalmeesters zijn verantwoordelijk voor de ontlening van alle materiaal uit het lokaal.