Voorbeeld van het scoutshemd

Voor zij die niet helemaal weten welk kenteken waar moet: hier een voorbeeldje!

Groepslintje: zwart lintje met 'Scouts 29e St. Pieter Rumst'
Takkenteken: Gele muts (Kapoenen), groene vliegers (Welpen), oranje rugzak (JV's), blauwe fiets (Verkenners)

De grijze of oranje wolf die welpen krijgen, hang je op het linkerborstzakje (waar het belofteteken hangt). Later bij de JV's krijg je het groene belofteteken zoals op de foto. Dan mag je de oranje en grijze wolf verplaatsen boven de oude kentekens (oranje vakjes)

Jaarkentekens van vorige jaren kan je op de rechterkant van je hemd onderaan hangen (blauwe vakjes)

Wie-is-wie?

Bij elk nieuw spetterend scoutsjaar hoort een nieuwe spetterende leidingstak. Maar hoe heet elke leider nu...? Wie is de leider van mijn zoon...? Als uw zoon nu thuiskomt na weer een geweldige vergadering en u weet niet meer meteen over wie hij het heeft, kan u gewoon even komen kijken hier op de site.

Klik zeker eens op de foto's om ze in de hoogste kwaliteit te zien!

Wie-is-wie?

Eerste vergadering

Het is bijna zover! Op 16 september zal de eerste gewone vergadering plaatsvinden van 13u30 tot 17u00. Nieuwe leden kunnen zich dan ook komen inschrijven bij de start van de vergadering. De jongste leden die dit jaar kunnen starten bij de kapoenen zijn van het geboortejaar 2012. Je kan bij het inschrijven je gegevens achterlaten bij de leiding en 3 keer komen proberen. Nadien komt de leidingsploeg bij jullie thuis langs om alle vragen te beantwoorden en het lidgeld te ontvangen.

Het is altijd mogelijk dat er wachtlijsten ontstaan mochten we weer met een grote opkomst te maken hebben zoals vorige jaren. We hopen natuurlijk wel iedereen die wil gewoon te kunnen inschrijven.

Alvast tot dan !!!

Rumstse Volksfeesten 2018

24-26 augustus 2018, Schoolstraat Rumst

Ons festivalterrein in Rumst gaat alweer een fantastisch feestweekend tegemoet met tal van activiteiten voor jong en oud. De nieuwe succesformule van vorig jaar schakelt in een nog hogere versnelling. Dat betekent dus GRATIS TOEGANG op vrijdag met de meidenpop van Def Dames Dope, entertainer Yves Segers, de zwoele Belle Perez en partyband frituur Paula! Naar een reactie gevraagd, krijgen we steevast als antwoord: "Well it's OK, alright, I can live with that."

Zaterdag staat opnieuw voor het befaamde RAZERNIJ – BEERDRINKERS & HELLRAISERS. Helemaal uit het zonnig Californië komt voor ons Lagwagon, een legendarische punkrockband, om de tent laat ontploffen. Dit doen ze in samenwerking met het niets en niemand ontziende Belgian Asociality, gekend van hun rake hilarische teksten en dito houding. Het zal niet ‘morrege’ gebeuren maar de dag zelf! Voeg daar nog de beste Belgische punkrockband van het moment F.O.D. aan toe en het enthousiaste ‘female fronted’ For I Am en je hebt een muzikaal programma om duimen en vingers af te likken. We vonden ook weer een reeks biertjes van top Belgische en internationale ‘punkrock’ brouwers!

Zaterdag start trouwens met KINDERLAND dat staat voor schminken, knutselen, springkastelen, racen met gocarts en spelen op alle mogelijke manieren terwijl mama en papa van een terrasje genieten. Zondagnamiddag is er de tweede editie van ons KUBB-TOERNOOI voor ploegen met en zonder talent. Je kan die dag ook verder proeven van de speciale biertjes.

Laten we ook niet vergeten dat je tijdens de Volksfeesten zoals steeds kan smullen van onze vermaarde wafels en ijsjes. Voor een stevigere hap kan je terecht ons RESTAURANT waar onder andere mosselen, vol-o-vent, koude schotels en BBQ à volonté op het menu staan. In onze LOUNGE kan je drie avonden genieten van passende sfeervolle (live) muziek. Oh ja, ook de KAARTERS kunnen weer al hun troeven uitspelen natuurlijk.

Rumstse Volksfeesten, een cocktail van muziek, spel, lekker eten, plezier, bier en ander vertier. Mis dit feestje NIET!

De opbrengst van de Rumstse Volksfeesten wordt besteed aan de renovatie van de vrije basisschool “Het Sleutelhof” en modernisering van de lokalen voor onze Scouts- en Gidsengroep.

Tickets & Info:

www.razernij.be - www.facebook.com/Razernij

www.volksfeesten.be - www.facebook.com/volksfeesten

Ijverige studenten

Ook tijdens de examens kunnen onze leiders elkaar niet missen. Daarom studeren ze dus gezellig samen in het lokaal. Hieronder een weergave van hun natuurlijke habitat tijdens deze toch wel donkere periode.

Veel succes!

26829993 10215239037559954 2015677926 o